Byg bæredygtigt

Vi mener det alvorligt, når det kommer til at bygge bæredygtigt og at tage et grønt ansvar – det er vigtigt, så du altid er sikker på, at du kan henvende dig til Green Box, når løsningerne skal være grønne, og du vil bygge bæredygtigt.

Derfor vil vi gerne invitere alle nuværende og kommende kunder med på rejsen, når det handler om at gå forrest og sætte retningen i en industri, der historisk set har været kendt som den store klimasynder.

“Bæredygtig” er ikke bare noget, som vi bliver med et trylleslag. Men med innovation og en bæredygtig indstilling, skubber vi os hele tiden i den rigtige retning.

Derfor tager alle vores grønne løsninger også udgangspunkt i at optimere byggeprocessen nu og i fremtiden, så der sikres mindre spild og bedre bundlinje – både økonomisk og miljømæssigt.

Herunder kan du læse mere om vores grønne løsninger hos Green Box, og hvordan vi arbejder med 3 af FN’s verdensmål.

Byg bæredygtigt Green Box

FN’s 17 verdensmål

FN’s verdensmål er vores værktøj for bæredygtig udvikling

Bæredygtighed er slet ikke et nyt begreb, men det gør det ikke mindre svært at arbejde med.
Grundlæggende handler det om at tage ansvar, men det kan til tider være lettere sagt end gjort – specielt når det omhandler forsyningskæden, produktion og det at bygge bæredygtigt.

Med vedtagelsen af FN’s 17 verdensmål er der for første gang skabt et fælles sprog for bæredygtig udvikling, og derfor har vi valgt at fokusere på verdensmålene 6, 9 og 12. På den måde giver vi dig gennemsigtighed i vores arbejde med bæredygtighed.

Vi håber, at vi kan inspirere dig til din bæredygtighedsrejse. Og hvis du får spørgsmål eller bare er interesseret i at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os.

I vores nyhedsbrev går vi mere lavpraktisk til værks med de grønne tiltag og kommer bl.a. med gode råd og vores egen læring, der måske kan hjælpe dig til at bygge bæredygtigt.

Rent vand og sanitet

Vi arbejder på at sikre adgang til rent vand og sanitet, som forvaltes bæredygtigt – derfor har vi:

 • Udviklet Green Flow, et vandbesparende system.

Nysgerrig på at vide mere – klik og læs mere her.

Industri, innovation og infrastruktur

Dyk ned i, hvordan vi arbejder med dette verdensmål – kort og godt har vi:

 • Valgt dansk produktion med bæredygtige fordele.
 • Kortlagt vores CO2-udledning og arbejder løbende på at forbedre det.
 • Udviklet et badeværelse med lavt CO2 aftryk.

Badeværelset kan også reducere CO2-aftrykket på dit byggeri – klik og læs mere her.

Ansvarligt forbrug og produktion

Vores grønne tiltag indtil nu inkluderer:

 • Reduceret materiale spild på byggepladserne.
 • Effektiviseret indkøb og minimeret spild.
 • Udviklet en papirløs produktion via digitale løsninger.
 • Valgt kun at anvende materialer godkendt til Svanemærket byggeri.
 • Valgt at støtte Green Building Council Denmark og Bæredygtig Herning.

Vil du vide mere om? Så klik og læs mere her.

#6 – Sikre at alle har adgang til rent vand og sanitet, og at dette forvaltes bæredygtigt

Vandbesparelse skal være nemt

På verdensplan er vandmangel et stigende problem. I Danmark er vores kilder med rent drikkevand truet, men heldigvis ser det ud til, at nye teknologiske muligheder og sekunda-vandinstallationer i grønt byggeri i storbyerne er en del af de grønne løsninger, der virkelig gør en forskel. For at bidrage til denne teknologiske grønne udvikling, har vi udviklet et nyt produkt hos Green Box, der netop skal være en del af løsningen på problemet.

Produktet hedder Green Flow, og det er et vandbesparende system, der kan reducere en boligs vandforbrug med op til 27 % – alt afhængig af forbrugsmønster. Vandforbruget reduceres via genanvendelse af vandet fra brusebad til toiletskyl.

Det skal være nemt for dig som bygherre, arkitekt, ingeniør eller entreprenør at få succes med en grøn omstilling i store byggerier, og derfor er Green Flow udviklet til at være et nemt tilvalg til vores præfabrikerede badeværelser.

Det gælder både i selve udførelsen af byggeriet og efterfølgende i daglig brug og vedligehold.

På den måde kan Green Flow være en del af løsningen på at lette presset på vores drikkevandsressourcer i dansk byggeri og samtidig give en klar økonomisk fordel ude hos den enkelte slutbruger.

Har du lyst til at vide mere om vores vandbesparende system, Green Flow, så læs med her.

#9 – Bygge robust infrastruktur, fremme inklusiv og bæredygtig industri og understøtte innovation

Dansk produktion er bæredygtig produktion

Bæredygtig udvikling kræver, at vi alle hver især tænker ud af boksen, når det gælder innovative og miljøvenlige teknologier i de industrielle processer. Et atypisk valg om dansk produktion er netop blevet en løsning for os. Derfor er det også et strategisk valg, at du i dag finder hele vores produktion og administration i Aulum mellem Herning og Holstebro.

Der har været 4 årsager til, at valget faldt på en dansk produktion:

 

 1. Adgang til veluddannet og innovativ arbejdskraft, der arbejder sammen på tværs af produktion og produktudvikling hver eneste dag.
 2. Danmark tager vare på miljøet bl.a. med affaldshåndtering og er derfor attraktiv for en virksomhed med en bæredygtig agenda.
 3. Indirekte en lavere klimabelastning fra vores produktion, da vi bruger dansk energi, som primært stammer fra vedvarende energikilder.
 4. Kortere vej ud til kunder og til landets byggepladser, end hvis produktionen var placeret udenfor landets grænser. Dette gør, at vi sparer 110-170 kg. CO2 alt afhængig af, hvor i landet vi skal levere de præfabrikerede badeværelser

  For at gå mere i dybden med vores CO2-udledningen, har vi i 2021 fået udarbejdet et CO2-regnskab. Nu ved vi, hvor vi skal sætte ind for at reducere vores CO2-aftryk – oliefyret, som opvarmer vores produktion, er den største synder. Vi arbejder lige nu på at udskifte oliefyret til en varmepumpe, så vi på den måde er med til at passe på vores jord.

  Valg af en dansk produktion har for os ikke kun givet positive bæredygtige resultater, men har også haft stor positiv indflydelse på kvaliteten af vores badeværelser -digitalisering har været nemmere at implementere.

  Du kan læse mere om vores digitaliserede processer og moderne produktion af præfabrikerede badeværelser her.

  Vi reducerer også CO2-aftrykket på dit byggeri

  Vidste du, at vores badeværelser kun indeholder beton i gulvene? Ved at reducere brugen af beton til et absolut minimum, får vores kunder mulighed for at have et meget lavt CO2-aftryk i deres byggerier, når det gælder badeværelset. Grundet badeværelsets lave vægt kan de statiske konstruktioner og etageadskillelse i byggeriet desuden slankes væsentligt. Derved giver det kun positive fordele på den miljøvenlige og økonomiske bundlinje at vælge en løsning fra Green Box.

  Bliv klogere på hvordan du med vores lette badekabiner kan slanke konstruktionen lige her.

  #12 – Sikre bæredygtigt samt ansvarlig forbrug og produktion

  Effektiv indkøb betyder mindre spild

  Mange bygherrer og entreprenører vælger i dag de præfabrikerede badeværelser, fremfor badeværelser produceret in situ, for at reducere materiale spild på byggepladserne. Produktionen af præfabrikerede badeværelser er nemlig så standardiseret hos Green Box, at vi kender præcis den rette mængde af alle materialer.

  Sammenholdt med et tæt samarbejde med vores leverandører, arbejder vi løbende på at effektivisere indkøb og levering.

  Helt konkret betyder det, at vi fx får leveret Fermacell gipsplader forskåret i rette mål til vægge og lofter til de enkelte badeværelser.

  Digitalisering gør produktion papirløs

  Affald i en produktion kan reduceres på mange måder – en måde, som vi har gjort det på hos Green Box, er papirløs produktion. En måde hvor nye digitale løsninger og processer er tænkt ind.

  I stedet for tegninger i papirform, har vi i dag skærme flere steder i produktionen. Kvalitetskontrol foregår nemt på medarbejdernes telefoner ved at scanne en QR-kode på det enkelte badeværelse. På den måde har vi årligt reduceret vores papir forbrug med minimum 30.000 ark papir.

  Udover at reducere vores forbrug af papir, oplever vi mange fordele ved digitaliseringen – bl.a. en større sikkerhed i kvalitetskontrol, da ingen kontrolskemaer eller andet dokumentation forsvinder. Derudover har vores kunder adgang til kvalitetskontrollen på det enkelte badeværelse med det samme.

  Læs mere om, hvordan vi sikrer, at du får præfabrikerede badeværelser i højeste kvalitet.

   

  Alle materialer godkendt til Svanemærket byggeri

  En af de ting vi oplever, der kan være svært ved bæredygtig udvikling er den evindelige risiko for at løse ét miljøproblem, men samtidig skabe et nyt miljømæssigt problem et andet sted. Derfor har det været vigtigt for os, at vi kun anvender materialer, der er godkendt til Svanemærket byggerier.

  Når et materiale bliver godkendt til Svanemærket byggeri, betyder det, at alle materialerne har et Ecolabel. Dette Ecolabel dækker over en livscyklusanalyse for det enkelte materiale. Det er en måde, som gør det muligt for os at have fokus på udledning af kemikalier, der har en negativ indvirkning på miljøet, og som sikrer, at vores medarbejdere i produktion og beboerne i de fremtidige byggerier ikke bliver udsat for giftige kemikalier og gasser.

   

  Vi støtter Green Building Council Denmark og Bæredygtig Herning

  Bæredygtig udvikling er et fælles ansvar og derfor er en del af det 12. verdensmål også at sikre, at alle har adgang til relevant information og viden om bæredygtig udvikling. Organisationer som Green Building Council Denmark er en vigtig spiller indenfor byggeindustrien, som fortjener opbakning for at sikre, at vi har et fælles værktøj, når det kommer til at bygge bæredygtigt. Derfor har vi hos Green Box valgt at være medlem hos Green Building Council Denmark.

  Lokalt har vi også valgt at støtte op om den bæredygtige udvikling via et medlemskab hos Bæredygtig Herning, hvis opgave er at understøtte erhvervsaktiviteter og udvikling indenfor bæredygtighed via fokus på vidensdeling.

  Fra d. 6-14 august vil vi også deltage og støtte op om Danmarks største event: VM i Ridning. Man har valgt at skabe et bæredygtigt udgangspunkt for hele arrangementet og derigennem har man inviteret lokalforankrede virksomheder, der gør en forskel. Vi vil præsentere vores vandbesparende system – Green Flow, på en ny og anderledes måde. Kom og mød os på eventet fra d. 6-14 august. 

  Vil du vide mere om, hvordan vi kan være din grønne leverandør af præfabrikerede badeværelser?
  Så kan du booke et møde med vores tekniske konsulent her.

  FN's verdensmål

  Få dit gratis whitepaper her

  Hvorfor er det vigtigt, at jeg tænker vandbesparelse ind i mit byggeri?

  Hvordan sparer jeg så på vandet i mit næste byggeri?

  Og hvad med økonomien i det – kan det betale sig?

  Det er bare nogle af spørgsmålene vi besvarer med vores white paper om vandbesparelse i fremtidens byggeri.

  Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilsendt vores white paper på mail.

  You have Successfully Subscribed!