Green Box og bæredygtighed

vi mener det alvorligt

Bæredygtigt byggeri skal kunne betale sig for både dit byggeprojekt og for kommende beboere i byggeriet. Derfor har vi stor fokus på at skabe grønne løsninger med fokus på både den økonomiske og miljøvenlige bundlinje.

Her på siden vil vi gerne introducerer dig til, hvordan fremtidens badeværelser ser ud fra et grønt perspektiv, og hvilke valg vi træffer for at sikre et svanemærket badeværelse.

Kun 1/3 CO2-belastning

Green box, bæredygtighed, co2, grøn profil
Green box, bæredygtighed, co2, grøn profil
Green box, bæredygtighed, co2, grøn profil

Vi har reduceret brugen af beton i vores moduler til kun at omfatte vores gulve, derfor har vi et meget lavt CO2-aftryk.

Vores præfabrikerede badekabiner vejer også kun 1/3 af betonstøbte badeværelser. Så endnu en gevinst grundet den lave vægt er, at etageadskillelserne kan slankes og de statiske konstruktioner reduceres. Bygningshøjden, facader, skillevægge osv. reduceres også. Alt dette medfører, at brugen af beton og andre CO2 tunge materialer kan reduceres væsentligt i byggeriet.

Læs her regeringens klimamål

Green box, bæredygtighed, co2, grøn profil

Vi har blandt andet pga. miljøbelastning, holdt fast i dansk produktion, for derved at holde fast i lav indirekte CO2 belastning, på vores færdige badeværelser. På fabrikken tænker vi også grønt, vi har lavet en grøn handlingsplan og har bl.a. udskiftet oliefyret til varmepumper, så vi er med til at passe på vores jord.

Vi arbejder nu på helt af få beton væk fra vores badekabiner, så vi i fremtiden kan levere et præfabrikeret badeværelse helt uden beton.

Læs her om DGNB-certificeringer

Green Box’s CO2 regnskab

For at gå lidt mere i dybden med at reducere CO2-udledningen i vores produktion, har vi i 2021 fået udarbejdet et CO2-regnskab fra Århus Universitet.

Dette har vi blandt andet gjort for at tage et grønt ansvar og sikre os, at vi kan reducere 70 % af produktionens CO2-udledningen inden 2030 og nå regeringens klimamål.

Alene ved transporten af badeværelset mellem Green Box og byggepladsen spares der på hvert badeværelse mellem 110-170 kg Co2, afhængigt af hvor badeværelset skal leveres i landet.

Fremtidens badeværelser til svanemærket byggerier

I Green Box har vi gennem de sidste to år, kun produceret miljørigtige badeværelser. I praksis vil det sige, at vi bruger og lagerfører kun varer, der kan indgå i svanemærket byggeri.

Dette gør vi hovedsagligt fordi, vi gerne vil tage et aktivt grønt ansvar og bidrage til at hæve barren for grønne løsninger indenfor byggeri.

Hvert år lægger Miljømærkning Danmark vejen forbi fabrikken i Aulum for at foretage en fabriksinspektion. Derfor kan du også regne med, at vi lever op til de aktuelle krav, der stilles for at modtage Svanemærket.

Gennem de sidste år, har vi leveret badeværelser til en stribe svanemærkede og DGNB-certificerede byggerier. Dette vil også tegne fremtiden for Green Box, hvor vi kommer med en række andre tiltag indenfor en cirkulær og grøn økonomi i dansk byggeri.

Svanemærket byggeri

Byggeri er et af de erhverv, der belaster miljøet mest, og derfor har Svanemærket til formål at give virksomheder et grønt stempel, når de vælger at lave bæredygtige og grønne løsninger.

Et svanemærket byggeri er et byggeri, der overholder skrappe krav til for eksempel sundhedsskadelige stoffer og fravælger kemikalier i produktionen. Byggeriet skal også have et lavt energiforbrug, så Svanemærket ikke kun gives for her-og-nu løsningen, men også for at tage ansvar ind i fremtiden.

(Kilde: Ecolabel.dk)

Green Box nyhedsbrev

Få tilsendt vores gratis white paper

Oplever du, at manglende tid er den helt store udfordring i byggeprocessen?

Har du brug for hjælp til at få styr på dokumentationen for en god overlevering?

Vil du vide mere om, hvordan vi gør det nemt og overskueligt for dig?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilsendt vores white paper på mail.

You have Successfully Subscribed!