jun 20, 2024

Green box modtager en TGA

Som den første danske producent af præfabrikerede badeværelser i letvægtskonstruktion har Green Box modtaget en TGA (Teknisk Godkendelse for Anvendelse). Det giver dokumenteret tryghed for kvaliteten af badeværelserne og er en garanti for, at de opfylder kravene i det danske bygningsreglement.

Green Box badeværelser er bygget op omkring en innovativ letvægtskonstruktion, og det er takket være den, at virksomheden med base i Aulum i Vestjylland nu kan fremvise en TGA.

Det er ETA-Danmark, som står bag godkendelsen af badeværelserne fra Green Box, som er blevet udstedt på baggrund af en omfattende fuldskalaafprøvning.

”Vi har netop færdiggjort den første godkendelse af baderumskabiner til Green Box, som dermed er den første danske producent af præfabrikerede badeværelser i letvægtskonstruktion, der modtager en TGA.

En baderumskabine, som færdigproduceres på fabrik, og derefter skal transporteres, opbevares og monteres i det færdige byggeri, skal bl.a. bestå styrke-/stivhedstests, men også vandtæthed, lydisolation og trykprøvning af vandsystemerne er en del af de prøvninger, der skal bestås, for at man kan få en godkendelse,” udtaler Pia Ohrt Thomsen, Seniorkonsulent hos ETA-Danmark.

 

Hvorfor er en TGA vigtig?

En TGA på et produkt forholder sig til de krav, der findes i Bygningsreglementet samt alment teknisk fælleseje, og dokumenterer, at produktet må anvendes i overensstemmelse med disse. Den er med andre ord en garanti for, at produktet lovligt må anvendes i Danmark.

Byggeskadefonden kræver, at gældende lovgivning for vådrum er overholdt, for at et byggeri er dækket af byggeskadefondens garanti.

For bygherre betyder godkendelsen af baderumskabiner fra Green Box dermed en ekstra sikkerhed. En TGA betyder nemlig, at det er 3. parts verificeret, at Green Box badeværelser er produceret i henhold til gældende lovgivning for vådrum, når denne sammenholdes med den medleverede KS dokumentation.

”Netop derfor betyder det utroligt meget for os, at vi nu kan fremvise en TGA på Green Box badeværelser. Det giver nemlig vores kunder en dokumenteret tryghed for kvaliteten af vores præfabrikerede badeværelser. Samtidig er det en unik konkurrencefordel for os, da vi er den eneste danske producent, som har opnået godkendelsen fra ETA-Danmark.

Det er vi meget stolte af, og det motiverer os kun yderligere til at holde fast i vores stærke fokus på kvalitet og dokumentation i alle processer af udviklingen og fremstillingen af Green Box badeværelser,” udtaler Peer Leth, CEO hos Green Box.

 

Innovativ konstruktion sikrer godkendelse

Præfabrikerede badeværelser fra Green Box er bygget op omkring en patenteret stålkonstruktion. Gulvet er opbygget af betonstøbt gulv indstøbt i varmgalvaniseret stålprofil, mens væggene er opbygget i varmgalvaniseret stålkassetter beklædt med fibergips.

Netop den konstruktion gør badeværelserne utroligt stærke og stabile og har haft afgørende betydning for resultaterne af de styrke-og stivhedstests, som er blevet gennemført af relevante eksperter i forbindelse med ETA-Danmarks testprogram.

I løbet af en byggeproces står præfabrikerede badeværelser ofte mange måneder i det åbne råhus, hvor de risikerer at blive udsat for blandt andet regnvejr. Den lukkede stålkonstruktion på Green Box badeværelser giver dog optimal beskyttelse i forhold til vandtæthed – et andet parameter, som også indgår i ETA-Danmarks fuldskalaafprøvning.

Den lukkede stålkonstruktion sikrer nemlig Green Box badeværelserne imod vejrlig og indtrængen af vand i konstruktionen, hvilket er med til at gøre dem resistente overfor byggefugt.

Se TGA for Green Box og læs mere om vores præfabrikerede badeværelser her.

 

Find flere informationer

TGA er en frivillig godkendelsesordning, som varetages af ETA-Danmark. Læs mere om ordningen og ETA-Danmark her.

Find også flere informationer om regler og anvisninger for vådrum i SBI-anvisning 252, herunder afsnit 2.31. om præfabrikerede badekabiner/elementer.

Kontakt os

Din leverandør af præfabrikerede badeværelser

Vi står klar til at rådgive dig

Har du spørgsmål eller brug for vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os.

Som eksperter i præfabrikerede badeværelser tilbyder vi kompetent rådgivning, der kan hjælpe dig med at skabe den bedste baderumsløsning til dit projekt.

Vi ser frem til at høre fra dig.