< tilbage

green-box-noerrebrogade04
green-box-noerrebrogade05
green-box-noerrebrogade01
green-box-noerrebrogade03

Nørrebrogade

Arkitekter fra aarhusianske CEBRA har tegnet nyt, stort boligbyggeri, som kommer til at skabe markant fornyelse på Nørrebrogade i Aarhus. Byggeriet indeholder omkring 100 boliger, som bliver indrettet med præfabrikerede badeværelser fra Green Box.

En hyldest til byens arkitektoniske arv
Nørrebrogade-projektet er placeret på en markant grund på hjørnet af et meget trafikeret kryds i det centrale Aarhus. Her løber en af byens mest befærdede indfaldsveje, som samtidig fungerer som den primære adgang til byens havnekvarter, Aarhus Ø.

CEBRA har tegnet det kommende boligbyggeri fra hjørnet ved Knudrisgade og op ad Nørrebrogade. Med det nye projekt kommer arkitektfirmaet til at sætte et tydeligt aftryk på starten af Nørrebrogade med nyfortolkede karnapper, mansardtag i flere etager og en hjørnebygning, der giver associationer til Isbjerget – en af de mest ikoniske bygninger på Aarhus Ø.

Arkitektfirmaet betegner selv Nørrebrogade-projektet som et medlem af en voksende familie af CEBRA-designs i Aarhus, som alle er en hyldest til byens arkitektoniske arv. Andre medlemmer af den familie tæller også Æbeløen og Willemoesgade-satsningen.

Projekt

Nørrebrogade, Århus

Kategori

Lejligheder

Byggeart

Nybyg

Involveret

Bygherre:  KLH Gruppen

Arkitekt: CEBRA Architecture

Ingeniør: Rønslev