Præfabrikerede badekabiner til
dit byggeri

Hos Green Box har vi udviklet præfabrikerede badekabiner med en innovativ og lavvægtskonstruktion, der kan imødekomme hver enkelte kundes behov. Vi sætter nemlig en stor ære i at lave den badekabine løsning, som du har brug for til netop dit byggeprojekt.

Derfor er udfordringer og utraditionelle løsninger for en præfabrikeret badekabine grundpillen i vores produktudvikling.

Lette præfabrikerede badekabiner giver dig fordelene af at forkorte byggetiden på byggepladsen, sikre højere og ensartet kvalitet på samtlige badekabiner samt at slippe for kompleks koordinering af badeværelses produktion in situ. Derudover giver vores lette badekabiner dig en større fleksibilitet ved renovationsprojekter, da vægten gør det muligt at skubbe badekabinerne rundt på et eksisterende dæk.

Fremtidens badeværelser

Med præfabrikerede badekabiner fra os får du særligt fordelene her:

Ubegrænsede tekniske muligheder

Hvad angår ejendommens tekniske installationer vil badekabinerne være tilpasset netop dit byggeri – både placering og valget af tekniske installationer. På den måde sparer du hænder og tid på byggepladsen.

For eksempel kan du vælge de forberedende tekniske installationer til køkkenet eller decentrale ventilationsaggregater monteret på badekabinerne.

Stor frihed til de utraditionelle løsninger

Badekabiner til dit næste byggeri behøver ikke nødvendigvis at være rektangulære eller med flise- og gipsvægge.

Du får med badekabinerne stor arkitektonisk frihed, når det kommer til designet, materialevalg samt placering.

Positive resultater på bundlinjen

De lette badekabiner fra Green Box er med til at slanke de statiske konstruktioner i etagebyggeri samt reducerer både etageadskillelse og tykkelsen i betondækket.

På denne måde vil du opleve en væsentlig reducering af byggematerialer og pris, således at du opnår positive resultater for dit næste byggeprojekt.

Gulvkonstruktion der reducerer bygningshøjde

De præfabrikerede badekabiner har en gulvkonstruktion, som sikrer dig en lav indbygningshøjde – helt ned til 95 mm uden gulvisolering og 145 mm med. Den lave indbygningshøjde mindsker etageadskillelse, så den samlede bygningshøjde reduceres. Ligeledes vil pris og mængden af byggematerialer på dit entrepriseprojekt også reduceres. På den måde skabes der positive resultater på den økonomiske og bæredygtige bundlinje, så du kan bygge bæredygtigt.

Gulvkonstruktionen er som standard opbygget af betonstøbt gulv, og er indstøbt i varm-galvaniseret stålprofil, hvor hele gulvet naturligvis er udført med korrekt fald mod afløb.

Hele gulvet er vådrumssikret af højeste kvalitet, og vi kan garantere korrekt membrantykkelse, så du kan føle dig tryg, når byggeherrerådgiver besøger dit byggeri.

Let badekabine med stærk vægkonstruktion

Væggene er opbygget i varmgalvaniseret stålkassetter beklædt med gipsplader og er utrolig stærke og stabile. Toiletter kan klare en belastning på 400 kg., og håndvaske er testet med en belastning på 200 kg.

Væggene vådrumssikres med en banevare, så der ikke trænger fugt ind, og der opnås en jævn overflade til flisemontering. Ergo ingen risiko for skjulte fugtskader eller løse fliser. Væggene beklædes herefter med vægfliser fra gulv til loft. Øvrige vægflader kan enten males eller beklædes med vægfliser. Du kan også vælge bl.a. rumhøje vægfliser, ståloverflader eller glasbeklædning – se flere løsninger her.

Alle vægge er skruefaste, og kan blandt andet danne lejlighedsskel, da de med den korrekte isolering overholder både lydkrav og brandkrav for lejlighedsskel.

Grundet vægkonstruktionens lave vægt, som betyder lette badekabiner, kan du placere dem frit i rummet og ikke kun på bærende vægge i dit byggeri. Statiske konstruktioner samt tykkelsen på betondækket kan mindskes. På den måde kan du reducere pris og mængden af byggematerialer på entrepriseprojekt.

Læs mere her, hvordan vores lette badekabiner kan bidrage til et vellykket byggeprojekt for dig.

Badekabiner med 2 forskellige lofttyper

Du kan vælge imellem 2 lofttyper til dine badekabiner – enten malet stålloft eller malet gipsloft.

Malede stållofter anvendes ofte i belastede områder eller for eksempel i studenterboliger, så man undgår vedligehold. 

Gipslofter udføres med samme stålkassetter, hvorpå der fuldlimes stormats Fermacell gips. Denne lofttype anvendes ofte i hotel og boligbyggerier med ejerlejligheder,

Spots i loftet er monteret i safety-bokse, der giver et 100 % tæt loft. Hos Green Box har du mulighed for at få forbedret og forstærket loftet for dig, så det kan indgå i støbeforskallingen, når der støbes dæk. 

Tekniske installationer

VVS-installation

Installationen udføres som rør-i-rør installation, udført i 15 mm PEX. Vandslanger isoleres frem til koblingsdåser. Fordelerrør placeres på skaktsiden og udføres som standard med stængeventiler. Fordelerrør udføres i rødgods, og alle materialer er anerkendte VA-godkendte produkter.

Gulvvarmerør udføres i 16 mm PEX og afsluttes med en overlængde på 2,0 m., hvor kunden ønsker det. Gulvvarmestyring udføres Danfoss rumføler, termoventil på fremløb og alm. regulator på returløb. Der kan etableres installationsskab i væg eller loft efter kundens ønske.

Alle installationer trykprøves med elektronisk trykprøvningsanlæg, og rapport er synlig i kvalitetsrapporten som tilgås via QR-kode på badekabinen. Afløbsinstallationer udføres Wafix PP rør. Håndvaske og vaskemaskiner føres i vægge om til skakten.

Green Flow – et vandbesparende system

Som noget særligt kan du til vores badekabiner tilvælge vores vandbesparende system, Green Flow. Via genanvendelse af vand fra brusebad til toiletskyl, kan det reducere vandforbruget i en bolig med 27 %.

Green Flow er udviklet til at være et nemt tilvalg, som er simpel at få installeret. Sammen med de øvrige tekniske installationer til badekabinerne, kan Green Flow installeres i en lukket teknikskakt med tilgang fra for- og bagside alt efter, hvordan badekabinerne indbygges i dit byggeri.

Elinstallation

Installation udføres med halogenfri kabler. Alt stål; rionet i gulv, gulvafløb og stikkontakter er forbundet, så badeværelset kan udlignes med et kabel.
Materiel er Fuga. og kabler afsluttes i overlængder efter nærmere aftale. Spot indbygges i kasser, så badekabinens tag er vandtæt.

Green box, produkter, præfabrikere

Emballage der giver dig stor fleksibilitet

Vores præfabrikerede badekabiner emballeres med kraftig krympefolie, hvorinden døren til kabinen afdækkes med en træplade på hængsler.

Krympefolien er UV-bestandig, og badekabinerne kan derfor stå ude i al slags vejr op til et halvt år. Dette giver dig, som leder af et byggeri, en stor fleksibilitet både inden og efter badekabinerne er leveret i tilfælde af skrid i tidsplanen. Vi kan levere overalt i Danmark indenfor 5 timer.

Er du interesseret i at vide mere om konstruktionen?
Læs mere her:

Konstruktion på præfabrikerede badeværelser